Livet på Kvinderegensen

banner

Hvordan er det at bo på Kvinderegensen?

Kvinderegensen udmærker sig ved at være et hyggeligt og rummeligt kollegium. Næsten alle kender hinanden og der er en god balance mellem at være social og have plads til sig selv. De fysiske forhold på Kvinderegensen er charmerende og dem der sætter pris på at bo i et gammelt hus med smukke gamle møbler og rummelige værelser med højt til loftet, vil føle sig hjemme.

Når man bor på Kvinderegensen, er man fælles om en masse praktiske ting – men kollegietilværelsen betyder også et socialt fællesskab. Det betyder, at du selvfølgelig har tid og rum til at være dig selv, at studere, at have besøg af kæresten, familien og dine venner, men det betyder også, at vi bruger tid på at være sammen. At sidde i køkkenet og sludre. At arrangere og deltage i torsdagsbarer, julefrokost, kulturelle arrangementer og så videre. Desuden har vi i hvert semester en husfest, der arrangeres på skift af køkkenerne og hvor kollegiet er pyntet op, vi får god mad og drikke og danser i festsalen til den lyse morgen. Vi håber selvfølgelig at du vil bidrage med ideer til nye traditioner og aktiviteter.

Herunder er nogle alumners (beboere) beskrivelse af Kvinderegensen:

MADSMads2

”Da jeg i slutningen af 2006 fik tilbudt et værelse på kollegiet havde jeg ingen ide om hvad jeg gik ind til. Jeg kendte ingen der boede eller havde boet der, men jeg stod akut og manglede et sted at bo, så jeg slog straks til. Det har jeg aldrig siden fortrudt!”

”Jeg var i midten af tyverne og godt i gang med mine studier, da jeg rykkede ind på værelse 52 på køkken nummer 7, så det passede mig glimrende da jeg erfarede, at mange af kollegiets øvrige beboere også var ’oppe i tyverne’. Hurtigt og meget naturligt faldt jeg ind i dagligdagen på køkkenet med alt hvad det indebær af mindre og større projekter: Fra de lejlighedsvise køkkenmiddage (hvor det i øvrigt altid er helt frit om man ønsker at deltage), til i fællesskab på køkkenet at planlægge en af de store halvårlige husfester.”

”I forbindelse med de efterhånden mange husfester det er blevet til husker jeg især tilbage med glæde på efteråret 2007, hvor mit køkken var arrangører og værter. Vi havde tidligt under overvejelserne besluttet af det skulle være en sørøverfest. Under planlægningen blev ambitionerne gradvist skruet mere og mere i vejret, hvilket blandt andet resulterede i at kollegianerne en morgen kunne stå op og kigge ud i gården, hvor deres blikke blev mødt af et gigantisk piratflag på cirka 20 x 20 meter svajede mellem kollegiets to fløje. Siden byggede vi også mast, stævn (komplet med galionsfigur) og ror, der kom til at pryde den gamle festsal på selve festaftenen, der i øvrigt endte med at blive en fantastisk fest, hvor alt klappede.”

”Hvis man er en udadvendt studerende, der kan lide at være omgivet af rare, imødekommende og interessante mennesker, så vil man sandsynligvis faldegodt til på Kvinderegensen, da det er min opfattelse, at beboerne her er yderst rummelige og inspirerende at gå op og ned af til dagligt. Min studietid fik i hvert fald et fantastisk ekstra krydderi, da jeg flyttede ind på kollegiet.”

Mads boede på Kvinderegensen fra 2007 til 2012.

ELIZA

Eliza2

“Jeg flyttede ind på Kvinderegensen fordi det virkede som et sted med en fantastisk atmosfære, og modne (dengang var det største alumne-segment i slut-tyverne), akademiske studerende der afholdt aldeles fremragende fester. Også selvom jeg følte mig en smule lille og intimideret, da jeg selv blot var en års-unge på tyve år på det givne tidspunkt ;). Det var et meget lærerigt miljø at starte studietiden op i.”

“Utallige oplevelser springer frem på nethinden når jeg tænker på mine oplevelser på Kvinderegensen. Ikke mindst de festlige øjeblikke. Men jeg vil nu alligevel hellere fortælle om da jeg arrangerede 75 års jubilæum med en anden alumne (Søren Smith), og – nu afdøde – Eli Fischer-Jørgensen dukkede op, og sad der og kiggede sig omkring på sit gamle kollegie. Hun var langt oppe i halfemserne, men havde tydeligvis levet nogle af sine lykkeligste år på Kvinderegensen, hvad da også fremgår af hendes interview på jubilæumsfilmen som blev produceret ved samme lejlighed. Præcist som jeg forestiller mig at jeg selv ville sidde og falde i staver over minderne i bygningen, hvis jeg engang skulle være så priviligeret at få mulighed for at komme på gen-visit i så høj en alder.”

“Det særlige ved Kvinderegensen er, at det består af gamle, smukke bygninger – og har en historie som gammelt universiteskollegium som tilføjer rummene en ekstra dimension. Særligt Festsalen og Biblioteket besidder en charme som man kommer til at værdsætte efter en tids ophold. Derudover er stedets selvstyre kendt for at være en moden og ansvarlig ressource som kan tage husets anliggender i egen hånd – sat i forhold til beboer-rådene på mange af de andre københavnske kollegier.”

“Hvis man har lyst til at spæde sin studietid op med inspirerende bekendtskaber fra andre studieretninger, og sociale kontakter på stort set alle niveauer man kan forestille sig, vil man ganske givet føle sig hjemme på Kvinderegensen. Sociale interaktioner kan erhverves efter mere eller mindre bland-selv-princippet, krydret med almindelig ansvarlighed og gruppe (køkken) dynamik.”

Eliza boede på kvinderegensen fra 2003 til 2011