Værelser og faciliteter

banner

Kvinderegensen råder over 58 værelser, fordelt på 7 køkkener på fire etager. Beboerne deler køkken, toilet og bad med 8-9 andre. Kollegiet stiller en række fællesarealer til rådighed for alumnerne: Festsal, gymnastiksal (til fester), bibliotek/tv-stue, fællesstue, vaskekælder og musikrum med flygel. Herunder er beskrivelser af værelser og faciliteter:

Kvinderegensens værelser

Kvinderegensens værelser er alle på ca. 14 kvadratmeter. De store vinduer og gamle trægulv gør dem lyse og behagelige at være i. Derudover er de udstyret med håndvask og klædeskab. Der er rift om de bedste værelser med to vinduer, men ellers er der ikke ‘værelses-hierarki’ som man kender det fra andre gamle kollegier. Som ny har man en fin chance for at få et godt værelse med en god beliggenhed.

Værelse


Køkken

Man kan uden at overdrive sige, at Kvinderegensen syv køkkener er utroligt flotte og behagelige at være i. Der er kun 8-9 personer pr. køkken, hvilket gør det personligt og hyggeligt. Hver beboer har to opbevaringsskabe samt en køleskabshylde og fryserhylde.
Alle køkkener blev i foråret 2012 udskiftet med nye unoform elementer. Designet er blevet mere moderne, men køkkenerne har bevaret sin klassiske stil. Med udskiftningen fulgte en flot sort stenbordplade som går hele køkkenet rundt, opvaskemaskiner integreret i køkkenelementerne, og induktionskomfurer. Køkken 6 og 7 blev udvidet ud i køkkengangen, for at skabe mere luft i køkkenet, og skabene på gangen blev skiftet til at matche de nye elementer.

På Kvinderegensen har alle et ansvar for at køkkenet er pænt og rent og de fleste køkkener har køkkentjanser der roterer mellem beboerne.

IMG_0474

IMG_0950


Festsalen

Festsalen er et af de steder på kollegiet hvor man omringet af gamle malerier fornemmer den historiske stemning. Salen står til fri afbenyttelse for alle og kan bruges til middage eller læsning. I eksamensperioden bruges den flittigt. Trods navnet bliver der ikke længere afholdt fester her, da gulvet næsten er slidt ned. Festerne bliver i stedet holdt i gymnastiksalen.

IMG_8532

Gymnastiksalen

Gymnastiksalen bruges mest til festerne på QR. Det er muligt at leje lokalet, hvis man selv vil holde en fest – fadølsanlæg samt lyd- og lysanlæg står til rådighed. Udover fester bruges gymnastiksalen til pool, bordtennis og diverse arrangementer som kræver plads.

19042011658

Biblioteket

Biblioteket indeholder enorme mængder af enormt gammel litteratur (især græsk) som ikke så vidt vides bruges til andet end det antikke udseende. Derimod bruges biblioteket flittigt til at læse i. Biblioteket er stedet at gå hen, hvis man har svært ved at få læst på sit værelse, eller hvis man vil have et alternativ til læsesale. Om aftenen bruges biblioteket som fjernsynsstue.

IMG_8487

Den Unge Werther

Den Unge Werther er Kvinderegensens fælles opholdsrum. Til hverdag bruges den til middage, fjernsynskigning, filmaftener og andet hygge. I weekenden bliver der sommetider afholdt mindre fester. Torsdagsbarer og indflytterbarer afholdes her.

IMG_2908

IMG_2909

IMG_2910

Have

Kvinderegensen har to haver – en ud til Amager Boulevard og en ud til stadsgraven. Haverne er gode hvis man vil sole sig eller læse udendørs. Haven ud til amager boulevard består af en græsplæne med træer og buske, og har en fordybning som kaldes ‘gryden’, hvor der er borde og grill. Haven ud til stadsgraden har et stort træ, en græsplæne og en petanquebane.

19042011657

udendørs8

Vaskekælder

I vaskekælderen vaskes alumnernes beskidte klæder. Det koster 5kr. per vask. Et par gange om året farer fulde gæster vild her, så pas på hvor du træder søndag morgen.

IMG_2905

 

Musikrummet

I Kvinderegensens musikrum er der plads til at alumnerne kan udfolde deres kreative sider, og musikken herfra kan ofte høres brede sig over de vestlige gange. Rummet er indrettet med et flot og velspillende flygel, som blev foræret til kollegiet af en gammel beboer. Rummet blev restaureret i foråret 2012.

IMG_2298

 

Cykelkælder

Kvinderegensen har en – rustik må være det rette ord – cykelkælder der holder din elskede jernhest varm og fri fra regn og rust.

IMG_2911