Elizas liv på Kvinderegensen

Hvordan er det at bo på Kvinderegensen?

Kvinderegensen udmærker sig ved at være et hyggeligt og rummeligt kollegium. Næsten alle kender hinanden og der er en god balance mellem at være social og have plads til sig selv. De fysiske forhold på Kvinderegensen er charmerende og dem der sætter pris på at bo i et gammelt hus med smukke gamle møbler og rummelige værelser med højt til loftet, vil føle sig hjemme.

Når man bor på Kvinderegensen, er man fælles om en masse praktiske ting – men kollegietilværelsen betyder også et socialt fællesskab. Det betyder, at du selvfølgelig har tid og rum til at være dig selv, at studere, at have besøg af kæresten, familien og dine venner, men det betyder også, at vi bruger tid på at være sammen. At sidde i køkkenet og sludre. At arrangere og deltage i torsdagsbarer, julefrokost, kulturelle arrangementer og så videre. Desuden har vi i hvert semester en husfest, der arrangeres på skift af køkkenerne og hvor kollegiet er pyntet op, vi får god mad og drikke og danser i festsalen til den lyse morgen. Vi håber selvfølgelig at du vil bidrage med ideer til nye traditioner og aktiviteter.

Eliza

ELIZA

“Jeg flyttede ind på Kvinderegensen fordi det virkede som et sted med en fantastisk atmosfære, og modne (dengang var det største alumne-segment i slut-tyverne), akademiske studerende der afholdt aldeles fremragende fester. Også selvom jeg følte mig en smule lille og intimideret, da jeg selv blot var en års-unge på tyve år på det givne tidspunkt ;). Det var et meget lærerigt miljø at starte studietiden op i.”

“Utallige oplevelser springer frem på nethinden når jeg tænker på mine oplevelser på Kvinderegensen. Ikke mindst de festlige øjeblikke. Men jeg vil nu alligevel hellere fortælle om da jeg arrangerede 75 års jubilæum med en anden alumne (Søren Smith), og – nu afdøde – Eli Fischer-Jørgensen dukkede op, og sad der og kiggede sig omkring på sit gamle kollegie. Hun var langt oppe i halfemserne, men havde tydeligvis levet nogle af sine lykkeligste år på Kvinderegensen, hvad da også fremgår af hendes interview på jubilæumsfilmen som blev produceret ved samme lejlighed. Præcist som jeg forestiller mig at jeg selv ville sidde og falde i staver over minderne i bygningen, hvis jeg engang skulle være så priviligeret at få mulighed for at komme på gen-visit i så høj en alder.”

“Det særlige ved Kvinderegensen er, at det består af gamle, smukke bygninger – og har en historie som gammelt universiteskollegium som tilføjer rummene en ekstra dimension. Særligt Festsalen og Biblioteket besidder en charme som man kommer til at værdsætte efter en tids ophold. Derudover er stedets selvstyre kendt for at være en moden og ansvarlig ressource som kan tage husets anliggender i egen hånd – sat i forhold til beboer-rådene på mange af de andre københavnske kollegier.”

“Hvis man har lyst til at spæde sin studietid op med inspirerende bekendtskaber fra andre studieretninger, og sociale kontakter på stort set alle niveauer man kan forestille sig, vil man ganske givet føle sig hjemme på Kvinderegensen. Sociale interaktioner kan erhverves efter mere eller mindre bland-selv-princippet, krydret med almindelig ansvarlighed og gruppe (køkken) dynamik.”

Eliza boede på kvinderegensen fra 2003 til 2011