Mads’ liv på Kvinderegensen

Hvordan er det at bo på Kvinderegensen?

Kvinderegensen udmærker sig ved at være et hyggeligt og rummeligt kollegium. Næsten alle kender hinanden og der er en god balance mellem at være social og have plads til sig selv. De fysiske forhold på Kvinderegensen er charmerende og dem der sætter pris på at bo i et gammelt hus med smukke gamle møbler og rummelige værelser med højt til loftet, vil føle sig hjemme.

Når man bor på Kvinderegensen, er man fælles om en masse praktiske ting – men kollegietilværelsen betyder også et socialt fællesskab. Det betyder, at du selvfølgelig har tid og rum til at være dig selv, at studere, at have besøg af kæresten, familien og dine venner, men det betyder også, at vi bruger tid på at være sammen. At sidde i køkkenet og sludre. At arrangere og deltage i torsdagsbarer, julefrokost, kulturelle arrangementer og så videre. Desuden har vi i hvert semester en husfest, der arrangeres på skift af køkkenerne og hvor kollegiet er pyntet op, vi får god mad og drikke og danser i festsalen til den lyse morgen. Vi håber selvfølgelig at du vil bidrage med ideer til nye traditioner og aktiviteter.

Mads

MADS

”Da jeg i slutningen af 2006 fik tilbudt et værelse på kollegiet havde jeg ingen ide om hvad jeg gik ind til. Jeg kendte ingen der boede eller havde boet der, men jeg stod akut og manglede et sted at bo, så jeg slog straks til. Det har jeg aldrig siden fortrudt!”

”Jeg var i midten af tyverne og godt i gang med mine studier, da jeg rykkede ind på værelse 52 på køkken nummer 7, så det passede mig glimrende da jeg erfarede, at mange af kollegiets øvrige beboere også var ’oppe i tyverne’. Hurtigt og meget naturligt faldt jeg ind i dagligdagen på køkkenet med alt hvad det indebær af mindre og større projekter: Fra de lejlighedsvise køkkenmiddage (hvor det i øvrigt altid er helt frit om man ønsker at deltage), til i fællesskab på køkkenet at planlægge en af de store halvårlige husfester.”

”I forbindelse med de efterhånden mange husfester det er blevet til husker jeg især tilbage med glæde på efteråret 2007, hvor mit køkken var arrangører og værter. Vi havde tidligt under overvejelserne besluttet af det skulle være en sørøverfest. Under planlægningen blev ambitionerne gradvist skruet mere og mere i vejret, hvilket blandt andet resulterede i at kollegianerne en morgen kunne stå op og kigge ud i gården, hvor deres blikke blev mødt af et gigantisk piratflag på cirka 20 x 20 meter svajede mellem kollegiets to fløje. Siden byggede vi også mast, stævn (komplet med galionsfigur) og ror, der kom til at pryde den gamle festsal på selve festaftenen, der i øvrigt endte med at blive en fantastisk fest, hvor alt klappede.”

”Hvis man er en udadvendt studerende, der kan lide at være omgivet af rare, imødekommende og interessante mennesker, så vil man sandsynligvis falde godt til på Kvinderegensen, da det er min opfattelse, at beboerne her er yderst rummelige og inspirerende at gå op og ned af til dagligt. Min studietid fik i hvert fald et fantastisk ekstra krydderi, da jeg flyttede ind på kollegiet.”

Mads boede på Kvinderegensen fra 2007 til 2012.