Uncategorized

Indvielse af Eli Møllers Bro

En navnløs, lille gangbro har i mange år forbundet Amager og Christianshavn henover Stadsgraven ved  Kvinderegensen. To tidligere kvinderegensianere lagde mærke til at den afholdte, lille gangbro ikke havde et officielt navn og indstillede broen til at få navnet: Dr.med. Eli Møllers Bro. 

Eli Møller tog i 1929 initiativet til at etablere et kollegium i København for kvindelige studerende ved universitet, og i 1932 stod Universitetskollegiet Kvinderegensen klar til indflytning.

Ved en mindre reception i vinterhalvåret 2018 blev gangbroen henover Stadsgraven navngivet: Eli Møllers Bro. Kvinderegensens efor Thomas Heine talte foran kvinderegensianere og andre fremmødte, som alle skålede for dr.med. Eli Møller.

Skt. Lucia bærer lyset frem

I de aller tidligste morgentimer d. 13. december, før solen har lagt sit morgenlys og vinterskær over Amager, bærer unge kvinder og mænd lys rundt på Kvinderegensen med sange om håb og lys i mørket. Det er en varm og hyggelig tradition på kollegiet, som rundes af med fælles morgenmad i den store festsal.

Morgenmad efter luciaoptog d. 13. december 2017

Køkken 1 står hvert år for morgenmad til Lucia

I år bæres lyset frem af QRs kvinder

Luciaoptog d. 13. december 2017

Luciaoptog d. 13. december 2017

Luciaoptog d. 13. december 2017

En af vore formødre

I 2016 er det 100 år siden, at den første kvinde begyndte at undervise på KU.

Det var Valfrid Palmgren Munch-Petersen, som den 4. april 1916 holdt forelæsning i svensk litteratur på Nordisk Filologi. To år efter fik hun en slags fastansættelse og en løn på 200 kr. om måneden. Rigtig ansat blev hun først i 1920 i et personligt lektorat vedtaget i Folketinget. Kvinder kunne først ansættes som embedsmænd i det offentlige i 1921.

Valfrid Palmgren er aktuel, fordi Svensk Bibliotekarforening i år fejrer 100 år og har medvirket til en biografi om Valfrid Palmgren (Lena Lundgren m.fl.: Böcker. Bibliotek Bildning). Hun var nemlig pioner med opbygning af det svenske folkebibliotek, herunder Stockholms børne- og ungdomsbibliotek. I en alder af 33 år flyttede hun til Danmark på grund af giftermål og blev mor til Gustav Munch-Petersen. Således ”optræder” hun også som farmor i den nye dokumentariske film om forfatteren.

Valfrid Palmgren var med fra Kvinderegensens grundlæggelse, og var efor fra 1941 til 1957. Bogen kan findes i biblioteket

IMG_3960

Kvinderegensens fødselsdag

Kære nuværende og tidligere alumner

Søndag den 10. maj 2015 fejres traditionen tro Kvinderegensens fødselsdag, og I er alle velkomne til hyggeligt samvær samt kaffe og kage.

I år får vi besøg af tidligere alumne, forfatter Runa Kähler, som vil fortælle historier fra sin tid på Kvinderegensen, ca. 1957-62.

Desuden vil Lena Lundgren, medforfatter til en nyligt udgivet bog om tidligere efor Valfrid Palmgren (1877-1967), overrække et eksemplar af bogen til Kvinderegensen.

Program for fødselsdagen:

 • (14:30-15:00 Generalforsamling i Biblioteket – se nedenfor)
 • 15:00: Boller, kaffe og kage i festsalen 1. sal
 • 15:30: Forfatter Runa Kähler fortæller
 • ca. 16:30: Bogoverrækkelse ved Lena Lundgren

I forhold til indkøb til dagen, vil det være en stor hjælp, hvis I melder jer til fødselsdagen på facebook: her eller sender en mail til alumne@qr.dk.

Vi ser frem til at fejre Kvinderegensens fødselsdag sammen med jer.

Bedste hilsner
Alumneforeningen

QR-festival 30. august

D. 30 august åbner Universitetskollegiet Kvinderegensen igen porten til gode musikoplevelser og herlig stemning! Tag dine venner med til QR-Festival og nyd dagen i godt selvskab, med god musik, kolde fadøl og hvad der dertil hører. Skynd dig at sætte et kæmpe kryds i kalenderen!

Der er billige fadøl så husk kontanter, entre er gratis!

Spilleplan (ca. tidspunkter):

16:00 – Mathias Kristoffer
17:30 – Solen Peger
19:00 – Woodlake
20:30 – Chambers
22:00 – Forever Dolphin
23:30 – Swingerklubben

Se mere på facebook

10560562_10152566274393910_4531271612384317198_o

Markedsdag på QR søndag d. 9. marts fra 14-18

Kæreste alle nye som gamle QR’ere

 
I bedste QR- og kræmmerånd indbyder vi til markedsdag på QR søndag d. 9. marts fra 14-18 i festsalen (gymnastiksalen, hvis festsalen er husfestokkuperet).
 
Medbring det fra dit værelse, som du ikke længere bruger og som andre kan have glæde af. Det kan være tøj, film, bøger, spil, møbler, køkkenting etc. både til at give væk eller salg til en billig penge.
 
Du kan give ting til det store ‘byttebord’, men du kan også have dit eget (eller dele) et bord(/bod) med en anden QR-kræmmer.
 
Du er selvfølgelig også velkommen til at medbringe kræmmerglade venner – også med lidt af deres ting 🙂
 
Vi sørger for, at der er rigeligt med godt til ganen og maven (finansieret af selvstyret – jubii), og at der er spil til hygge – så man også bare kan benytte lejligheden til at komme og chill’e med andre dejlige QR’ere 🙂 
 
Skriv gerne til os, hvis du (og andre) vil bage/have bod eller andet i forbindelse med eftermiddagen – jo flere der bager, des mere kage 🙂
 
De bedste kræmmerhilsner
Tina, Mette, Gwen og Henriette

Kvinderegensen modtager nye legatmidler

Kvinderegensen har modtaget 1.750.000 kr.i legatmidler fra fire forskellige fonde. Pengene kommer som resultat af en ny legatsøgningsindsats der blev igangsat efter det i 2011 lykkedes at finde midler til at restaurere og modernisere vigtige dele af kollegiet, som for eksempel de nye, flotte unoform køkkener. Vi er endnu engang blevet enormt positivt overraskede over at det har været muligt at finde fonde som ville være med til at støtte vedligeholdelsen af vores gamle kollegium, og de nye midler skal bl.a. bruges til:

 • Renovering af trappeopgange: gelændere renoveres, gulve og belysning skiftes.
 • Maling af fælles arealer
 • Ny garage til portnerboligen
 • Varslingsanlæg
 • Renovering af hoveddøren
 • Malerarbejde på badeværelser
 • Nyt døralarmsystem til alle værelser

De fire fonde er:

 • AP Møller Fond 500.000
 • Augustinus Fonden 500.000
 • Knud Hoffmanns legat 500.000
 • Knud Højgaards Fond  250.000

Midlerne blev modtaget i oktober og november 2012

Tusind tak!